O blogu

Ovaj blog je osmišljen sa idejom da pruži alternativu u crnogorskom društveno-političkom životu. Naime, svjedoci smo svojevrsnog Jednoumlja koje preovladava u sveukupnoj domaćoj javnosti, tj. kako u političkom, tako i u društvenom i kulturnom miljeu. Smatram da je ovako nešto pogubno po evolutivni proces jednog društva, te ovaj blog služi prevashodno afirmaciji kritičke misli u Crnoj Gori. Samim tim, uobličenje alternativnog pogleda na svakodnevne okolnosti je moj osnovni zadatak ovdje. To namjeravam postići kroz ne samo svoja opažanja aktuelnih dešavanja, već i kroz pružanje informacija koje (ne)slobodni mediji u Crnoj Gori izbjegavaju da plasiraju iz samo njima znanih razloga. Internet se ćini najpogodnijim medijom za tako nešto u današnjem vremenu.

Pored toga što ćemo se truditi da svojim objektivnim, kritičkim, slobodnim i uvijek obrazloženim tekstovima uobličimo neke, u javnom mnjenju, itekako prisutne stavove a koji, kao što rekoh, ne dobijaju potrebni prostor, takođe ćemo prezentovati i sve one ideje čije je vrijeme došlo u ovom vremenu eskalacije globalizma i korpokratije koji su uveliko uzeli maha i u našoj zemlji, predstavljajući tako i jedan od bitnih činilaca svih negativnih društvenih trendova čiji smo svjedoci svakog dana.

Ovaj blog je prkošenje ovom ovakvom “životu”, sa šansom da nekima bude način da promijene pogled. Tj, “ima i onih koji misle drugačije, ali je njihov broj zanemarljiv u odnosu na one koji ne misle uopšte.”  Prema tome, osnovni cilj ovog bloga je da se taj odnos promijeni u korist u ovih prvih, tj. da doprinese tome.

2 thoughts on “O blogu

  1. Zelim da Vam cestitam! Tekst “Zasto u CG nema (r)evolucije” treba da se stampa i podijeli svim postanskim sanducicima u CG. Ili da se uvede u lektiru srednjoskolcima (ovi su mladji valjda premali). Lijepo je znati da nismo svi zaspali!

    • Hvala Vam, Jelena! U ovom vremenu rijetko se nalazimo, ali uvjek je dobar osjećaj znati da ima još neko ko ipak ne dozvoljava da mu percepciju stvarnosti zamagle laži i obmane sistema. Još jednom hvala na podršci!

Leave a comment